13 maja 2006 roku, Dwór Artusa w Gdańsku.
To już po raz XIII studenci Wydziału Ekonomii i Zarządzania Politechniki Gdańskiej stanęli do walki o najwyższe trofeum – statuetkę KAROLI.
Ubiegać
się o nią mogli wszyscy studenci, którzy w ramach zajęć przygotowali prace w
jednej z 5 narzuconych przez organizatorów kategorii. Ostatecznie na nominacje w
konkursie KAROLE 2006 zasłużyły 23 prace. Przedstawiamy nazwiska autorów i listę
tematów ich prac:
Organizacja
Przygotowania Produkcji
1.
Projekt wprowadzenia nowego produktu – wałka do czyszczenia odzieży w firmie 3M.
/
2.
Projekt wprowadzenia nowego produktu – Mleka Acidofilnego Folan w Spółdzielni
Mleczarskiej Maćkowy. / Anna Skrzypkowska,
3.
Projekt wprowadzenia nowego produktu – dziecięcy but ortopedyczny - w firmie
TOMBUT S.C. / Aleksandra Deczułkowska, Katarzyna Gunia, Karolina
Sobisz
4.
Projekt wprowadzenia nowego produktu w firmie MCH SYSTEM. / Iwona Łuczkowska,
Grzegorz Skulimowski, Rafał Sosiński
5.
Wprowadzenie nowego rodzaju opakowania do makaronów dla firmy:
„MALMA” Sp. z
o.o. /
1.
Raport z badania ankietowego dotyczącego testowania koncepcji usługi wynajmu
osoby towarzyszącej na przyjęcia okolicznościowe./ Agata Marczyk, Katarzyna
Marczyk, Dominik Moksik.
2.
Raport z badań ankietowych koncepcji nowego produktu „woda do żelazek”.
Renata Gierszewska, Beata Klawikowska
3.
Raport z testowania koncepcji gofrownicy z wymienianymi wkładkami. /
4.
Raport z badania poziomu zainteresowania zakupem huśtawki „latająca zebra”. /
Karolina Wyrwicka, Katarzyna Irek,
5.
Raport z testu koncepcji nowej usługi – organizowanie
1.
Wprowadzenie na rynek nowego likieru kawowo-wiśniowego dla firmy Ambra
2.
Przygotowanie i wprowadzenie na rynek oprogramowania użytkowego do rozliczeń
podatkowych drogą elektroniczną. / Piotr Szostek, Andrzej
Świetliński
3.
Plan marketingowy „Vege Instytut” Sp. z o.o. / Natalia Andrejczuk, Amelia
Żulpo
4.
Plan marketingowy dla firmy „GRAAL S.A”. /
5.
Plan marketingowy dla firmy piekarnia – cukiernia „Zakryś” / Maja Góralczyk, Monika Góralczyk,
1.
Biznes Plan uruchomienia produkcji biodiesla. /
2.
Wprowadzenie dań gotowych w firmie WILBO
3.
Projekt przeniesienia produkcji konserw mięsnych i pasztetów firmy Wilbo
4.
Laboratorium wzorujące wagi i wzorce masy oraz wypożyczalnia wzorców. / Piotr
Skrawek, Błażej Turostowski
5.
Biznes Plan dla firmy Mebelux. / Monika Czołba,
Zarządzanie
Przedsięwzięciami z wykorzystaniem MSProject
1.
Plan realizacji przedsięwzięcia wyprodukowania balsamu do ciała z witaminą A i
jego wprowadzenie na rynek przez przedsiębiorstwo Produkcji
Farmaceutyczno-Kosmetycznej PROFARM Sp. z o.o. / Agnieszka Jarocka, Maciej
Szałła, Kamila Szulc
2.
Remont generalny domu jednorodzinnego z wykończeniem piwnicy. / Justyna
Baraniak, Katarzyna Gackowska
3.
Plan realizacji przedsięwzięcia zagospodarowania ogrodu. / Ewa Stempień,
Dla
nominowanych studentów pierwszy krok w ich karierze został już wykonany. Teraz
zapewne z niecierpliwością czekają na ogłoszenie wyników. Jednak to dopiero 13
maja, podczas uroczystej gali w Dworze Artusa w Gdańsku. Spotkają się tam
zarówno przedstawiciele firm, jak i sami nominowani. Emocji na pewno nie
zabraknie, a na podsumowanie całego przedsięwzięcia, dla wszystkich gości
organizatorzy przewidzieli bankiet we Wróblówce, gdzie czeka ich wspaniała
zabawa.
Więcej
informacji o konkursie można znaleźć na stronie www.karole.zie.pg.gda.pl