-  Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej, 
 -  Specjalista technolog produktów kosmetycznych, 
 -  Specjalista w zakresie oceny i analizy jakości żywności, 
 -  Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetyczne. 
 
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zdecydowała się na 
wprowadzenie tej formy kształcenia do swojej oferty edukacyjnej ze 
względu na:
- chęć zapewnienia równego dostępu do edukacji i 
możliwości nabycia wąskich kwalifikacji zawodowych - kształcenie 
specjalistyczne trwa krócej niż studia I stopnia, a przez to koszty do 
poniesienia przez samych słuchaczy są niższe;
 - chęć zwiększenia mobilności międzynarodowej 
polskich absolwentów – świadectwo dyplomowanego specjalisty/ 
dyplomowanego specjalisty technologa jest uznawane na całym świecie i 
pozwala na znalezienie zatrudnienia;
 - chęć zwiększenia zatrudnienia polskich absolwentów 
podejmujących naukę w systemie szkolnictwa wyższego – wąski obszar 
posiadanych umiejętności i kompetencji pozwala absolwentom na bycie 
konkurencyjną grupą na rynku pracy;
 - chęć podwyższenia poziomu oferowanych na rynku szkoleń i kursów będących formą kształcenia pozaformalnego;
 - chęć sprostania wymaganiom pracodawców – 
zapewnienie na rynku absolwentów, którzy będą wyróżniali się 
pogłębionymi umiejętnościami praktycznymi i kompetencjami społecznymi;
 - chęć wykształcenia w absolwentach umiejętności kreowania różnych form przedsiębiorczości;
 
Po odbyciu 3 semestrów kształcenia uzyskasz świadectwo dyplomowanego specjalisty lub dyplomowanego specjalisty technologa.