- Specjalista w zakresie kosmetologii stosowanej,
- Specjalista technolog produktów kosmetycznych,
- Specjalista w zakresie oceny i analizy jakości żywności,
- Specjalista w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetyczne.
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zdecydowała się na
wprowadzenie tej formy kształcenia do swojej oferty edukacyjnej ze
względu na:
- chęć zapewnienia równego dostępu do edukacji i
możliwości nabycia wąskich kwalifikacji zawodowych - kształcenie
specjalistyczne trwa krócej niż studia I stopnia, a przez to koszty do
poniesienia przez samych słuchaczy są niższe;
- chęć zwiększenia mobilności międzynarodowej
polskich absolwentów – świadectwo dyplomowanego specjalisty/
dyplomowanego specjalisty technologa jest uznawane na całym świecie i
pozwala na znalezienie zatrudnienia;
- chęć zwiększenia zatrudnienia polskich absolwentów
podejmujących naukę w systemie szkolnictwa wyższego – wąski obszar
posiadanych umiejętności i kompetencji pozwala absolwentom na bycie
konkurencyjną grupą na rynku pracy;
- chęć podwyższenia poziomu oferowanych na rynku szkoleń i kursów będących formą kształcenia pozaformalnego;
- chęć sprostania wymaganiom pracodawców –
zapewnienie na rynku absolwentów, którzy będą wyróżniali się
pogłębionymi umiejętnościami praktycznymi i kompetencjami społecznymi;
- chęć wykształcenia w absolwentach umiejętności kreowania różnych form przedsiębiorczości;
Po odbyciu 3 semestrów kształcenia uzyskasz świadectwo dyplomowanego specjalisty lub dyplomowanego specjalisty technologa.